Barion Pixel

OCT vizsgálat

Az optikai koherencia tomográfia, amelyet OCT-nek is neveznek, az egyik úttörő innováció, amely forradalmasította a szem egészségének felmérését és kezelését. 

Hogyan működik az OCT ?  

Az optikai koherencia tomográfia (OCT) egy nem invazív képalkotó technika, amelyet a szem rétegeinek és struktúráinak megjelenítésére és értékelésére használnak. Az ultrahanghoz hasonló elven működik, de hanghullámok helyett fényhullámokat használ, hogy nagy felbontású, keresztmetszeti képeket készítsen a szem belső anatómiájáról. Az OCT készülék olyan fényt bocsát ki, amely visszaverődik a szem szöveteiről, és a fény visszatéréséhez szükséges idő információkat szolgáltat a szem szerkezetéről. 

  • Szkennelés: Az OCT gép fénysugarat bocsát ki, amely a szem felé irányul. 
  • Fényvisszaverődés: Ez a fénysugár áthatol a szemen és kölcsönhatásba lép a szöveteivel. A fény egy része visszaverődik. 
  • Képalkotás: Ezen információk felhasználásával az OCT gép részletes, keresztmetszeti képet készít a szem belsejéről. 

Az OCT vizsgálat számos kulcsfontosságú előnnyel jár a látás egészsége szempontjából! 

Megelőzés

Az OCT a hagyományos módszereknél korábban képes észlelni a szembetegségeket, lehetővé téve az azonnali kezelést és potenciálisan megelőzve a látásvesztést. 

Pontosság és részletesség

Az OCT vizsgálat által biztosított nagy felbontású képek lehetővé teszik a szemészeti szakemberek számára, hogy rendkívüli pontossággal vizualizálják a szem szerkezetét, megkönnyítve a pontos diagnózist és a kezelés tervezését.

Személyre szabott kezelés

A szem állapotának részletes áttekintésével az OCT-vizsgálatok segítenek a szemészeknek abban, hogy a kezelési terveket a betegek egyéni szükségleteihez igazítsák, optimalizálva a sikeres kimenetel esélyeit.

Korai diagnosztika!

Az OCT vizsgálatok forradalmasították a szemészet területét, ezáltal értékes eszközt biztosítva a különböző szembetegségek korai diagnosztizálásához és kezeléséhez. A szakemberek megalapozott döntéseket hozhatnak a kezeléssel kapcsolatban, ami végső soron jobb látást eredményez. Akár rutinszerű szemvizsgálatra van szükséged, akár speciális szem-egészségügyi problémáid vannak, az OCT non-invazív(fájdalommentes), nagy pontosságú technológiája változást hozhat a látás egészségének megőrzésében és javításában.

Időpontot foglalok