Kontaktlencse vizsgálat

Fedezd fel a kontaktlencsék világát: A látásjavítás területén a kontaktlencse egyre népszerűbb választás. A szemüvegkerettől és a szemüveglencséktől való szabadságot kínálják a viselőknek. Természetesebb látómezőt és gyakran egy kényelmesebb viseletet. 

Kiknek ajánljuk a kontaktlencse vizsgálatot?  

Azoknak, akik a szemüveg viselés mellett érdeklődnek a kontaktlencse iránt is. Illetve azoknak, akik már viselnek kontaktlencsét, de esetleg változhatott a dioptriájuk vagy ki szeretnének próbálni más típust is! 

  • A folyamat általában egy szokásos szemvizsgálattal kezdődik, amelynek célja a szem általános egészségi állapotának felmérése, a látás ellenőrzése, és annak megállapítása, hogy fennáll-e bármilyen szembetegség 
  • A vizsgálóval átbeszélitek az életmódodat és speciális látási igényeidet, és ez alapján javasolja a legmegfelelőbb kontaktlencse típust. Figyelembe kell venni az olyan tényezőket, mint a foglalkozás, a szabadtéri tevékenységek. 
  • A szaruhártya görbületét és egészségi állapotát olyan eszközökkel értékelik, mint a keratométer vagy a szaruhártya topográfus. 

Ha még nem volt kontaktlencséd? 

Próbalencse

A vizsgálat után az esetek nagy részében próba lencsét kapsz.A próbalencsével tesztelni tudjuk azok kényelmét, illeszkedését és a látás élességét. 

Betanítás

Az üzletben tájékoztatnak/betanítanak a kontaktlencsék megfelelő behelyezéséről, eltávolításáról, tisztításáról és karbantartásáról. A higiénia és a gondozás elengedhetetlen a szemfertőzések és egyéb szövődmények elkerülése érdekében. 

Végleges lencse

A szemvizsgálók felmérik, hogy a próba lencsék mennyire működnek a számodra. A megfelelő kontaktlencsék meghatározása és a szükséges tanulási folyamatok elvégzése után végleges kontaktlencse ajánlást állítunk ki. 

Fontos az utánkövetés!

A kontaktlencse biztonságos és kényelmes használatának biztosítása, valamint a szem egészségi állapotának figyelemmel kísérése érdekében elengedhetetlen a kontaktlencse-teszt és a szemészeti szakember által előírt nyomon követési időpontok elvégzése. A nem megfelelően felhelyezett vagy nem megfelelően gondozott kontaktlencsék használata kényelmetlenséget és potenciálisan súlyos szemproblémákat okozhat!